Hundeudstillinger har eksisteret længe og er en stor hobby for nogle hundeejere. I nogle lande, som for eksempel USA, er hundeshows særdeles populære. Da man først begyndte at afholde disse konkurrencer, blev de deltagende hunde genkendt på deres navne, og det var derfor svært at bestemme de forskellige racer. I dag bliver hundene bedømt på, hvor godt de repræsenterer deres race. Der bliver blandt andet set på hundens tænder, pels og muskler for at bedømme, hvorvidt hunden lever op til standarden for den pågældende race. Dommerne går meget op i, at hundene har et pænt og passende udseende.

shutterstock_67693033Hvilke racer er populære?

Retrievere, både golden og labrador, har længe været nogle af de mest populære hunderacer. De er værdsatte som familiehunde herhjemme, men de er også yderst populære som showhunde. Disse racer, sammen med den tyske shepherd, er forholdsvist store hunde. I den mindre afdeling finder man blandt andet beagler, bulldogs og pudler, som også er nogle af de mest populære udstillingsracer. Der er dog ingen regler for, hvilke racer der kan stille op. Man siger, at hunde altid kan lære nye kunster og tricks, så det er aldrig for sent at starte. På www.tha-ko-dah.dk kan du læse mere om hundeopdragelse, hvis du tænker på at forbedre din hunds kundskaber.

Pæne og glade hunde

I Danmark bliver der årligt afholdt internationale hundeshows, hvor deltagere fra hele verden stiller op. Der findes en række regler og retningslinjer for, hvad der er tilladt og ikke tilladt med hensyn til hundeudstillinger i Danmark. Det betyder, at hundene er sikret mod blandt andet halekupering. Det skal være en god oplevelse for både hunde og hundeejere at deltage i disse shows, og tager du dig godt af din hund, får du en glad hund. Du kan eventuelt overveje en ekstra gang, om din hund har den ydre og indre skønhed, der skal til for at deltage i hundeshows.