Om racen generelt

En hund af racen Newfoundlænder vil typisk være sort eller meget mørkebrun, og i Danmark er det blevet en meget almindelig hund at have. Der er tale om en meget stor hund, hvor en voksen udgave af den kan blive mere end 80 cm høj, og veje mere end 75 kg. Hunden stammer, som navnet indikerer, fra Newfoundland i det østlige Canada. I 1880’erne blev denne hund blandt andet benyttet til at trække fiskenet i land, på grund af dens store styrke. Det var ligeledes disse fiskere, der primært kom fra Europa, som bragte hunden med sig, når de rejste tilbage til deres familier i Europa.

Hvordan passes den?

Hunden er typisk rolig og meget mild, hvorfor den passer godt til familier
der har børn. Generelt siges det at hunden udviser glæde på en værdig måde, og er fuldt ud pålidelig og rolig. Da den er meget rolig og ikke så aktiv som mange andre hunde, kræver den derfor ikke alt for store mængder af motion. I stedet kræver den respekt og kærlighed, da der er tale om en meget social og nysgerrig hund, som nyder at interagere med mennesker.

Da hunden har en landog has a long coatg pels, er det noget som man som ejer er nødt til at være opmærksom på. Pelsen kræver nemlig at den bliver børstet ofte, og helst gerne hver dag, for at kun holde pelsen ren og pæn. På grund af den store pels skal man ligeledes være opmærksom på, at den hurtigt kan slæbe en relativt stor mængde skidt med sig, når den har været udenfor. Dette er vigtigt at nævne, da disse hunde trives bedst i kulde, og derfor ofte helst vil være udenfor det meste af tiden. Samtidig savler den ligeledes en del, hvorfor det at have en hund af denne race, er forbundet med en stor mængde af rengøring.