Den maltesiske hund, Pharaoh, hvis oprindelige navn var Kelb tal-Fenek, er nationalhund på Malta, og ifølge myten, blev den bragt til øen for mere end 2000 år siden. Hunden bliver ofte benyttet til jagt den dag i dag. Med dette indlæg forsøges der at samle tilgængelig information omkring denne hunderace.

Hundens adfærd

Denne hunderace er meget kærlig og knytter sig meget til den familie som den bor hos. Man vilThe Maltese dog, Pharaoh derfor opleve at der er tale om en meget loyal hund, hvis man behandler den ordentligt. Man vil desuden kunne opleve at der er tale om en meget legesyg hund, der hurtigt kan blive glad og ophidset.

Generelt set er racen afslappet, på trods af at den gerne vil ud i naturen og bevæge sig. Den er en dygtig forfølger, hvilket er grunden til at jægere ofte vælger at tage denne hund med på jagt. Som sagt er hunden meget loyal og kærlig. Dette er en af grundene til at den er god til at være sammen med børn, da der er tale om en meget venlig og trofast hund, der passer på dens familie.

Træning

Denne race har ikke brug for meget træning, men elsker når der sker noget i naturen, hvor den kan få lov til at lege vildt. Hunden er desuden meget følsom, hvilket man naturligvis skal tage højde for, når den skal trænes. Man kan opleve, at hunden let kommer til at kede sig, hvis man gentager de samme øvelser eller kommandoer for mange gange, da den er vant til at tænke selvstændigt.

Hvad kan hunden bruges som?

Udover at være en loyal hund, der passer godt ind i familiens midte, kan den ligeledes benyttes som vagthund. Dette hænger sammen med at der er tale om en nysgerrig og opmærksom hund. Da den er meget nysgerrig, vil nogle opleve at den i løbet af dens første leveår kan virke decideret destruktiv, da den har brug for at undersøge alt i hjemmet, hvorved nogle ting kan ødelægges.