Når en kommende hundeejer og vedkommendes familie ønsker at købe en hund hos en hundeopdrætter, er der flere forhold som man bør være opmærksom på, for at sikre sig at man får den rigtige hund med hjem. Med dette indlæg forsøges der fra forfatterens side at samle en række gode råd til, hvordan man henholdsvis vælger den rigtige opdrætter og dernæst, hvordan man får valgt den rigtige hvalp, når man har lagt sig fast på en bestemt race.

Hvad skal man være opmærksom på ved en opdrætter?

Der findes mange hundeopdrættere i Danmark, da det ikke er specielt svært at få tilladelse til at starte en hundekennel. Da der findes så mange muligheder, er det vigtigt at man som kommende hundeejer er opmærksom på, at man får valgt den rigtige opdrætter. Der findes derfor en række gode råd der kan benyttes, når man skal vælge mellem de mange opdrættere der findes. Det er dog vigtigt at nævne at der ikke er tale om en facitliste, da sådan en ikke findes. Man bør generelt bare opveje fordelene og ulemperne mod hinanden, og på den baggrund vælge sin opdrætter.

Først og fremmest er det vigtigt at man får set på de potentielle opdrætteres tidligere refencer. På denne måde får man dannet sig et overblik over, hvad tidligere kunder siger om disse opdrættere, hvorved man eventuelt kan vælge nogen af dem fra, baseret på hvad de tidligere købere har udtalt. Derudover bør man altid besøge flere opdrættere, for at se hvem af dem der virker mest professionel. Der er nemlig stor sandsynlighed for at hundenes helbred, både mentalt og fysisk, hænger sammen med hvor meget opdrætteren går op i sit erhverv.

Hvordan vælger man en hvalp?

Generelt gælder det at hundehvalpe, uanset deres race, skal være både nysgerrHow to choose a puppyige og livlige, når man kommer for at besøge dem. Derudover bør man vælge en hvalp, der ser ud til at kunne lide kontakt med mennesker. Undersøgelser har nemlig vist, at disse hunde ofte har det godt psykisk og er selvsikre.