Ligesom mennesker, har hunde ligeledes forskellige typer af pels og hår. Derfor er der ligeledes behov for, at hundens pels ordnes på forskellige måder. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på, hvad man skal være opmærksom på når man skal ordne sin hunds pels.

Hvad skal man være opmærksom på?

Først og fremmest er det vigtigt at man ordner hundens pels hver dag, uanset hvilken årstid man befinder sig i. At ordne hundens pels kan i nogle tilfælde blot være, at man udfører en simpel børstning, hvis hunden ikke er så langhåret. Som hovedregel bør man først forsøge at børste hundens pels med hænderne, for at sørge for, at pelsen ikke bliver filtret sammen. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, benytter man herefter børste.

Hvordan behandles flåter og lopper?

Som forebyggelse er der en del former for shampoo der kan benyttes. Hvis hunden dog på et tidspunkt alligevel bliver ramt af lopper eller flåter, vil det kræve at andre metoder bliver taget i brug. Som udgangspunkt bør man undersøge hundens pels hver eneste dag, for at se om der er eventuelle flåter til stede icontact a veterinarian pelsen. Konstaterer man alligevel på et tidspunkt, at hundens pels er blevet ramt af skadedyr, kan man eventuelt tage kontakt til en dyrlæge, der kan fortælle hvad man bør gøre. Man kan dog ligeledes forsøge selv, men man kan ende i den situation, at det man gør ikke skaffer hunden af med problemet, hvorfor man alligevel er nødt til at tage kontakt til en specialist i sidste ende.

Hvad kan flåter og lopper behandles med?

Ofte kan man komme af med problemet, ved at benytte et af følgende produkter, men hvis det ikke hjælper hunden af med problemet, kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp:
* Frontline pour-on Vet
* Bayvantic Vet
* Bravecto (kræver en recept)
* Nexgaard tabletter