Ønsker man at starte en hundekennel, skal man blandt andet være opmærksom på at dette betegnes som et erhverv, og derfor kræver en skriftlig tilladelse fra politiet i det område, hvor man øPitbull Terriernsker at starte sin kennel. Denne tilladelse kræves uanset hvilken hunderace der er tale om. Man skal dog samtidig være opmærksom på, at nogle hunderacer helt er forbudt i Danmark, hvorfor det ikke er muligt at få tildelt den nævnte tilladelse, til opdræt af disse hunderacer i Danmark. Eksempler på hunderacer som er ulovlige i Danmark, er blandt andet racer som Pitbull Terrier.

Hvis man ønsker at beskæftige sig med opdræt og videresalg af hunde, foreskrive loven at der er tale om et erhverv, når en person årligt avler mindst 3 kuld hvalpe, fra mindst 3 forskellige tæver. Derudover står det skrevet i hundeloven, at hvis man køber hunde med henblik på videresalg senere hen, og derfor ikke blot til privatbrug, er man ligeledes underlagt de punkter, der gælder for erhvervsmæssig handel med hunde.

Erhvervsmæssig handel og hvilke krav der gør sig gældende

For at få lov til at føre erhvervsmæssig handel, kræver det som tidligere nævnt, at man får fat i en tilladelse fra det lokale politi. For at komme i betragtning til denne tilladelse, kræver det at man opfylder og oplyser om forhold, såsom de følgende punkter:
* Hvor mange hunde man ønsker at have med i erhvervet
* Hvor virksomheden er placeret, og hvordan dens lokaler er indrettet

Derudover kræver det at det lokale politi har besøgt virksomheden, for at undersøge hvorvidt forholdene faktisk er i orden. Her undersøger de blandt andet at hygiejnen er i orden, og at lokalerne er indrettet på en passende måde, så der blandt andet er adgang til rindende vand. Politiet kigger ligeledes på at der findes et separat rum, hvor syge hunde kan isoleres fra den resterende del.