Når man skal på udstilling med ens hund, er der, specielt hvis man ikke har været afsted så mange gange, mange elementer som man let kommer til at glemme. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på de elementer som man nemt kan glemme, inden man skal afsted på hundeudstilling. Det er således håbet, at dette indlæg kan hjælpe hundeejere.

Hvad er vigtigt at huske?

Det er vigtigste er selvfølgelig hunden og dens papirer fra dyrlægen, hvor der står vigtige informationer oplyst, som eksempelvis vaccinationer og hundens generelle sundhed. Derudover er det vigtigt at man har stamtavlen med, da det ofte, hvis ikke altid, er et krav, at en hundeejer har dette papir med, før hunden kan få lov til at deltage i den givne konkurrence.

Derudover bør man ligeledes have et bur med, hvor hunden kan transporteres i, samt udstyr som for eksempel kamme, børster, håndklæder, fnugruller og lignende udstyr. Man bør desuden have rigeligt med vand og foder med, da hunden skal være i aktiv i lang tid i løbet af en udstilling, og derfor får brug for næring i form af vand og godbider. Foregår konkurrencen indendørs, er det desuden en god idé, at have voks med til at smøre dens poter. Dette er både for at få den til at stå bedre fast på den glatte underlag, men er ligeledes med til at beskytte dens trædepuder mod slid.

Hvorfor tager man på hundeudstilling?

Det er forskelligt hvorfor man tageexhibition of dogsr afsted på en udstilling for hunde. For nogle handler det blot om at møde andre hundeejere, mens det for andres vedkommende handler om at vinde medaljer. Uanset hvorfor man ønsker at tage afsted på en hundeudstilling, bør man dog kun gøre det hvis man oprigtigt mener, at hunden får noget positivt ud af at deltage i udstillingen. Man kan eventuelt prøve at deltage i en udstilling for at se, om det er en succes eller ej.